Höstens Byaträffar

Med sommaren bakom oss riktar vi nu focus på höstens aktiviteter. Vi kommer att genomföra 4 träffar med en särskild by som tema varje gång. Kanske har du någonstans i din släkttavla – eller av annan anledning – intresse av just någon av de byar vi valt som tema vid höstens träffar. Vi kan belysa vad som är känt om viss person/familj, visst hemman eller soldatrote. De byar som det kommer att handla om i höst är Böle, Sjulsmark, Bergsviken, Porsnäs.

Tanken är att börja varje träff med en kortare genomgång av byns storlek och utveckling. Sedan kan vi gemensamt fördjupa oss i vad som är känt om byns invånare och fastigheter. Här har du chans att få bekräfta dina egna forskningsresultat och oklarheter. Så var gärna förberedd med frågor och funderingar! Det kan gälla härkomst, födelse/vigsel/dödsdata, giftas partner, vad som hände med barnen, identifieringsproblem mm. För det behöver du ha med din egen forskning (dator eller anteckningar). Ur ett släktforskningsperspektiv tänker vi oss att tiden från 1800-talet och tillbaka till 1600-talet är aktuellt.

Vi genomför träffarna på Framnäs Folkhögskola. Adrian Wennströms Väg 15, 943 33 Öjebyn. Träffen startar med gemensam lunch i Framnäs restaurang, för att sedan under eftermiddagen i ett konferensrum eller klassrum fördjupa oss i aktuella frågeställningar och funderingar.

By Träffen sker: Sista anmälningsdag:
Bergsviken Onsdag 15 november 9 november
Porsnäs Onsdag 6 december 30 november

Vi träffas vid restaurangentrén för att börja träffen med lunch kl 12.30.

Aktiviteten startar kl 13.15. Ungefärligt slut kl 16.00.

Priset för varje träff är 160 kr för medlemmar i Pitebygdens Forskarförening, 190 kr för icke medlemmar. I priset ingår lunchen.

Anmälan sker genom inbetalning av varje träffs kostnad till forskarföreningens bankgirokonto 5687-0397 eller Swish 123 640 9676 senast 6 dagar före träffens genomförande (exempelvis, Böle-träffen senast 7 september). Märk inbetalningen med ditt eget namn samt aktuell byaträff (ex. Johanna Andersson Böle 13 sept).

Ta med eget fika, så passar vi på att fika vid lämplig tidpunkt under eftermiddagen.
Varje träff kommer även att anges på föreningens hemsida www.piteforskare.se samt föreningens Facebooksida i lagom tid före resp träff. Max 35 deltagare per träff.
Hur bra träffen blir, beror mycket på deltagarnas engagemang och frågeställningar!

Olof Andersson Strand
Ulf Holmberg
Ulf Jonsson